Topkwaliteit producten        Kwaliteitsvakmanschap        Jarenlange ervaring

Advies nodig?    Maak online afspraak         E-mail ons         Bel ons

Blog Huisdieren

De beste vloeren voor huizen met huisdieren

Voor veel mensen zijn huisdieren veel meer dan gewoon dieren ‚Äď ze zijn een deel van het gezin. En net zoals elk familielid, hebben huisdieren hun eigen specifieke behoeften die in overweging moeten worden genomen bij het inrichten en ontwerpen van je huis. Een belangrijk aspect daarvan is de keuze van de vloer.

Als je huisdieren hebt, dan weet je dat ze behoorlijk hard kunnen zijn voor je vloeren. Van nagelkrassen tot ongelukjes, haren en vuil, de juiste vloer kan het verschil maken in het behoud van de schoonheid en functionaliteit van je huis. In dit artikel bespreken we de beste vloerkeuzes voor huiseigenaren met huisdieren.

Vinyl vloeren
Vinyl vloeren zijn een uitstekende keuze voor huisdieren. Ze zijn bestand tegen krassen, vlekken en vocht, en bieden daarnaast een zachte en comfortabele oppervlakte voor je huisdier om op te lopen of te liggen. Vinyl is ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat een groot voordeel is voor huisdiereigenaren.

Laminaatvloeren
Hoewel laminaat gevoelig kan zijn voor krassen, zijn er bepaalde soorten laminaat die een krasbestendige toplaag hebben, wat ze beter bestand maakt tegen de klauwen van huisdieren. Laminaatvloeren zijn ook bestand tegen vlekken en gemakkelijk te reinigen, wat ze een goede optie maakt voor huiseigenaren met huisdieren.

Hardhouten vloeren
Hoewel hardhout prachtig is, is het misschien niet de beste keuze voor huizen met huisdieren. Hardhout kan gemakkelijk krassen en beschadigen door de nagels van huisdieren. Bovendien kan water, zoals het geval kan zijn bij ongelukjes van huisdieren, het hout doen opzwellen en vervormen.

De keuze van een vloer wanneer je huisdieren hebt, kan een uitdaging zijn, maar met een beetje onderzoek en planning kun je een vloer vinden die zowel aantrekkelijk als praktisch is. Hou rekening met de specifieke behoeften van je huisdier(en) en vergeet niet om advies te vragen bij een vloerenspecialist.

Bij MH Vloeren hebben we een breed scala aan huisdiervriendelijke vloeren om uit te kiezen. Kom gerust eens langs in een van onze showrooms in Boxmeer of Echt om je opties te verkennen en advies te krijgen van onze deskundige medewerkers.