Topkwaliteit producten        Kwaliteitsvakmanschap        Jarenlange ervaring

Advies nodig?    Maak online afspraak         E-mail ons         Bel ons

Vloeren onderhouden

Het onderhouden van een PVC vloer

Een PVC vloer is een geweldige keuze voor elke woonruimte. Met zijn duurzaamheid, waterbestendigheid en brede scala aan stijlen, kan het de look en feel van natuurlijk hout of steen nabootsen, terwijl het de praktische voordelen van synthetische materialen biedt. Maar om je PVC vloer in topconditie te houden, is regelmatig en correct onderhoud essentieel. In deze uitgebreide gids bespreken we hoe je een PVC vloer onderhoudt om deze er jarenlang op zijn best uit te laten zien.

Dagelijkse reiniging
Het dagelijks onderhouden van je PVC vloer helpt om ophoping van vuil en stof te voorkomen die de vloer op den duur kunnen beschadigen. Veeg of stofzuig de vloer dagelijks om los vuil en stof te verwijderen. Gebruik indien mogelijk een zachte borstel op je stofzuiger om te voorkomen dat je de vloer krast.

Wekelijkse reiniging
Voor een diepere reiniging is het raadzaam om je PVC vloer wekelijks te dweilen. Gebruik een vochtige (niet natte) mop en een mild reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat je het reinigingsmiddel volgens de aanwijzingen op de verpakking verdunt om te voorkomen dat je de vloer beschadigt. Na het dweilen is het belangrijk om de vloer volledig te laten drogen.

Vlekverwijdering
Als je een vlek op je PVC vloer krijgt, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te behandelen. De meeste vlekken kunnen worden verwijderd met een doek en een mild reinigingsmiddel. Voor hardnekkige vlekken kan een gespecialiseerde PVC-vloerreiniger nodig zijn. Vermijd het gebruik van agressieve chemicali√ęn of schuurmiddelen, omdat deze de vloer kunnen beschadigen.

Bescherm je vloer
Naast regelmatig schoonmaken, zijn er enkele preventieve maatregelen die je kunt nemen om je PVC vloer te beschermen. Plaats bijvoorbeeld matten bij de ingangen van je huis om te voorkomen dat vuil en vocht van buiten naar binnen worden gebracht. Gebruik ook meubelbeschermers onder de poten van zwaar meubilair om te voorkomen dat ze de vloer beschadigen.

Onderhoudsbehandeling
Elk jaar of twee jaar kan het nuttig zijn om een onderhoudsbehandeling op je PVC vloer aan te brengen, afhankelijk van de hoeveelheid verkeer en slijtage. Dit kan een polish of sealer zijn die speciaal is ontworpen voor PVC vloeren. Deze behandelingen kunnen helpen om kleine krassen te vullen en de vloer een beschermende laag te geven.

Verwijderen van hardnekkige vlekken
Hoewel de meeste vlekken op een PVC vloer kunnen worden verwijderd met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel, zijn er sommige vlekken die een beetje extra werk vereisen. Inkt-, wijn- en tomatensausvlekken kunnen bijvoorbeeld worden verwijderd met een oplossing van water en een zacht, bleekvrij reinigingsmiddel. Voor hardnekkigere vlekken, zoals olie, verf, markers of lipstick, kunt u aceton gebruiken, maar test dit eerst op een onopvallend stukje vloer.

Voorkomen van schade
Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat je PVC vloer beschadigd raakt. Ten eerste, vermijd het dragen van schoenen met hoge hakken op de vloer, omdat deze de oppervlakte kunnen beschadigen. Plaats ook geen hete voorwerpen, zoals pannen of haardrogers, direct op de vloer. Voor zwaar meubilair en apparaten is het raadzaam om beschermende matten of pads te gebruiken om te voorkomen dat ze indrukken in de vloer achterlaten.

Herstellen van krassen en deuken
Ondanks je beste inspanningen, kunnen er nog steeds krassen en deuken in je PVC vloer ontstaan. Gelukkig kunnen kleine beschadigingen vaak thuis worden hersteld. Kleine krassen kunnen bijvoorbeeld worden gevuld met een speciale PVC-vloerkit. Voor grotere schade is het echter raadzaam om een professional in te schakelen.

Jaarlijkse professionele schoonmaakbeurt
Hoewel regelmatige reiniging en onderhoud essentieel zijn om je PVC vloer er goed uit te laten zien, kan het ook nuttig zijn om je vloer minstens eenmaal per jaar professioneel te laten reinigen. Professionele schoonmaakbedrijven hebben toegang tot krachtige reinigingsmiddelen en apparatuur die diep in de vloer kunnen doordringen en vuil kunnen verwijderen dat je met normaal schoonmaken misschien mist.

PVC vloeren zijn ongelooflijk duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar dat betekent niet dat ze geen zorg nodig hebben. Door je PVC vloer regelmatig schoon te maken en enkele eenvoudige onderhoudstaken uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat je vloer er jarenlang prachtig uitziet.

Een goed onderhouden PVC vloer kan vele jaren meegaan, en met deze tips kun je ervoor zorgen dat je vloer er altijd op zijn best uitziet. Bij MH Vloeren hebben we een uitgebreid aanbod aan PVC vloeren en bieden we professioneel advies om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt voor je huis. Bezoek onze showrooms in Boxmeer en Echt om onze producten te bekijken en meer te leren over het onderhouden van een PVC vloer.

Bij MH Vloeren bieden we een breed scala aan hoogwaardige PVC vloeren en deskundig advies om je te helpen de juiste vloer voor je woning te kiezen. Bezoek onze showrooms in Boxmeer of Echt voor meer informatie en professioneel advies.