Topkwaliteit producten        Kwaliteitsvakmanschap        Jarenlange ervaring

Advies nodig?    Maak online afspraak         E-mail ons         Bel ons

luxe vloer

📏 Hoe meet je een vloer op? – Gids voor vloermeting | MHvloeren.nl

Wanneer u ervoor kiest om uw woning een opfrisser te geven met een nieuwe vloer, is het van essentieel belang dat u de juiste metingen uitvoert. Bij MHvloeren.nl begrijpen we dat dit proces overweldigend kan zijn, vooral voor beginners. Daarom hebben we een uitgebreide gids samengesteld om u te helpen bij het meten van uw vloeroppervlakte en het voorbereiden van uw ruimte voor de perfecte vloer.

Stap 1: Opmeten van de ruimte
Het eerste wat u moet doen, is de lengte en breedte van uw kamer meten. Gebruik een meetlint en noteer de metingen in meters. Als de kamer niet perfect vierkant of rechthoekig is, deel deze dan op in verschillende secties en meet elke sectie apart. Tel vervolgens de oppervlaktes bij elkaar op om de totale vloeroppervlakte te berekenen.

Stap 2: Rekening houden met snijverlies
Bij het leggen van een nieuwe vloer moet u altijd rekening houden met snijverlies. Dit is de extra hoeveelheid vloermateriaal die nodig is voor de randen van de ruimte en voor eventuele fouten tijdens het snijproces. Over het algemeen raden we aan om 5-10% extra vloermateriaal te kopen bovenop uw gemeten oppervlakte.

Stap 3: Lijm en egaline
Als u een gelijmde vloer kiest, moet u ook de benodigde hoeveelheid lijm berekenen. De hoeveelheid die u nodig heeft, is afhankelijk van het type vloer dat u kiest, dus raadpleeg de aanbevelingen van de fabrikant.

Voor het leggen van de vloer, is het vaak noodzakelijk de ondergrond te egaliseren. De hoeveelheid egaline hangt af van de staat van uw huidige vloer. In het algemeen raden we aan om 1 zak egaline per 5 vierkante meter te rekenen voor een laag van ongeveer 3mm.

Checklist voor het kiezen van een nieuwe vloer:

  1. Meet de lengte en breedte van de kamer. Noteer de metingen en bereken de totale oppervlakte.
  2. Bereken het snijverlies. Voeg 5-10% extra toe aan uw totale oppervlakte voor snijverlies.
  3. Bepaal de hoeveelheid lijm. Raadpleeg de aanbevelingen van de fabrikant voor de specifieke vloer die u heeft gekozen.
  4. Bereken de hoeveelheid egaline.* Als u van plan bent de vloer te egaliseren, zorg dan dat u genoeg egaline heeft.
  5. Kies uw vloer. Neem de tijd om de verschillende opties te bekijken en de perfecte vloer voor uw ruimte te kiezen. Bij MHvloeren.nl hebben we een breed scala aan vloerstijlen en -materialen om aan uw behoeften te voldoen.

Bestel uw materialen.
Zodra u de benodigde hoeveelheden heeft bepaald, kunt u uw vloer en alle benodigde materialen bestellen. Vergeet niet om extra materiaal voor snijverlies op te nemen in uw bestelling.

Plan uw installatie.
Het leggen van een nieuwe vloer kan enige tijd duren, dus zorg ervoor dat u voldoende tijd in uw planning heeft om de klus te klaren zonder haast.

Bereid uw ruimte voor.
Verwijder oude vloerbedekking, meubels en obstakels uit de kamer voordat u begint met het leggen van de nieuwe vloer. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en vlak is voordat u begint.

Bij MHvloeren.nl zijn we er om u te helpen bij elke stap van het proces bij het kiezen van een nieuwe vloer. Van het meten van uw ruimte tot het selecteren van de perfecte vloer, ons deskundige team staat klaar om u te begeleiden en al uw vragen te beantwoorden. Neem vandaag nog contact met onze experts die u graag verder helpen met het maken van de juiste keuze.

Start met de installatie.
Volg de instructies van de fabrikant voor het leggen van de vloer. Als u niet zeker bent van uw vaardigheden, overweeg dan om MH Vloeren in te huren om te zorgen voor een correcte en veilige installatie.

Nazorg en onderhoud.
Zodra uw nieuwe vloer is geïnstalleerd, is het belangrijk om deze goed te onderhouden om zijn levensduur te verlengen. Volg de onderhoudsrichtlijnen van de fabrikant en overweeg om specifieke reinigingsproducten voor uw vloertype aan te schaffen.

Bij MH Vloeren.nl streven we ernaar om het proces van het kiezen en installeren van een nieuwe vloer zo eenvoudig mogelijk te maken. Met deze gids en checklist hopen we dat u het vertrouwen heeft om de juiste metingen uit te voeren en de perfecte vloer voor uw ruimte te kiezen. Voor vragen of verdere hulp staan wij altijd voor u klaar.

Een nieuwe vloer kiezen kan een spannende verandering zijn die een enorme invloed kan hebben op het uiterlijk en het gevoel van uw huis. We hopen dat u geniet van dit proces en dat u jarenlang van uw nieuwe vloer zult genieten!