Topkwaliteit producten        Kwaliteitsvakmanschap        Jarenlange ervaring

Advies nodig?    Maak online afspraak         E-mail ons         Bel ons

Vloeren onderhoud goed reinigen

Houten vloeren onderhoud: Tips om glans te behouden & levensduur te verlengen”

Houten vloeren zijn een tijdloze keuze voor veel huiseigenaren. Ze bieden niet alleen een warme en natuurlijke uitstraling, maar met de juiste zorg en aandacht kunnen ze generaties lang meegaan. Als je je afvraagt hoe je de glans van je houten vloer kunt behouden en de levensduur kunt verlengen, ben je hier aan het juiste adres.

Regelmatig stofzuigen en vegen
Stof, zand en vuil kunnen fungeren als schuurpapier en de afwerking van je houten vloer beschadigen. Zorg ervoor dat je regelmatig stofzuigt, veegt of een microvezel dweil gebruikt om vuil en gruis te verwijderen.

Vermijd water en vocht
Water is een van de grootste vijanden van houten vloeren. Vermijd het gebruik van te veel water bij het schoonmaken en veeg gemorste vloeistoffen onmiddellijk op.

Kies de juiste reinigingsproducten
Niet alle reinigingsproducten zijn geschikt voor houten vloeren. Kies producten die speciaal zijn ontworpen voor hout, en vermijd producten die ammoniak bevatten of een alkalische oplossing zijn.

Bescherm tegen krassen
Plaats vilten pads onder meubelpoten en vermijd het dragen van schoenen met hoge hakken of scherpe zolen op je houten vloer. Overweeg ook om een inloopmat bij de voordeur te plaatsen om vuil en gruis buiten te houden.

Herstel kleine beschadigingen
Kleine krassen of deukjes? Overweeg om ze te vullen met een speciale houtvuller die past bij de kleur van je vloer. Voor diepere krassen of deuken kan licht schuren en opnieuw afwerken nodig zijn.

Zonbescherming
Direct zonlicht kan de kleur van je houten vloer na verloop van tijd verbleken. Gebruik gordijnen, jaloezieën of andere raambekleding om je vloer te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen.

Regelmatige professionele reiniging
Overweeg om je houten vloer eens in de zoveel tijd professioneel te laten reinigen. Dit kan helpen om diep ingetrokken vuil te verwijderen en de afwerking te herstellen.

Houten vloeren zijn een prachtige investering in je huis. Met de juiste zorg en aandacht kunnen ze er jarenlang mooi uit blijven zien. Volg deze onderhoudstips om de glans te behouden en de levensduur van je houten vloer te maximaliseren.